PALVELUT

PALVELUITAMME OVAT EAS-KOULUTUSMOPOKOULUTUS KEVYT NELIPYÖRÄ TRAKTORI HENKILÖAUTO B-KORTTI OPETUSLUVALLAMOOTTORIPYÖRÄKOULUTUS RASKAAT LUOKAT

Valitse monipuolisesta tarjonnastamme juuri sinulle sopiva palvelu ja ota yhteyttä!

Tästä kaikki alkaa!

EAS-KOULUTUS

Ei mitään ajokorttia ennestään? Ensimmäisen ajokortin suorittajan turvallisuustunnit on suoritettava ennen muun opetuksen aloittamista aina kun ei ole aikaisempaa ajokorttia.

MOPOKOULUTUS (AM120)

Polkupyöräily harrastuksiin ja kaverin luo kyllästyttää? Pitkä matka kesätöihin? Mopokorttikoulutukset pyörivät varhaisesta keväästä talven kynnykselle ja teoriat voit suorittaa talvellakin. Peruspaketissamme treenataan mopon turvallista käsittelyä ja käsittelykoetehtäviä, lisäharjoittelua käsittelykentällä tai liikenteessä ajetaan halutessasi sopimuksen mukaan. Mopoteoriatunteja järjestetään tarpeen mukaan.

KEVYT NELIPYÖRÄ-KOULUTUS (AM121)

Löytyykö kotoa T3B-traktorimönkijä? Suunnitelmissä mopoauton hankinta? Kevyen nelipyörän koulutukset pyörivät ympäri vuoden. Ajotunteja liikenteessä tarvitaan yleensä 3-7 ja ne sekä ajokoe ajetaan T3B-traktorimönkijällä. Löytyykö ajopeli jo omasta pihasta? Opetus ja ajokoe onnistuu halutessasi myös omalla mopoautolla tai traktorimönkijällä. Teoriatunteja järjestetään tarpeen mukaan.

TRAKTORIKOULUTUS (T)

Koneiden ajoa luvassa kesätöissä? Moottorikelkkailu kiinnostaa? Traktorikortin hankkiminen edellyttää EAS-koulutuksen ja teoriakokeen suorittamista. Meiltä saat myös harjoitusmateriaalin teoriakokeeseen treenaamista varten.

HENKILÖAUTOKOULUTUS (B)

Ja saahan sillä B-kortilla ajaa paljon muutakin, kuten esim. pakettiautoja ja useimpia matkailuautoja! Meiltä saat juuri sinulle sopivan opiskelukokonaisuuden. Aloitetaan EAS-koulutuksesta mikäli tämä on ensimmäinen ajokorttisi, suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva paketti ajo-opetusta, itseopiskelun työkaluja sekä halutessasi myös teoriaa verkko- tai etäopetuksena. Riskientunnistamiskoulutus (RTK) suoritetaan ennen ajokoetta. Rakennetaan sinulle reppuun parhaat mahdolliset eväät tulevaisuuden turvalliseen autoiluun!

Useimmat uudet henkilöautot myydään jo automaattivaihteisina! Manuaalivaihteet ovat sähkö- ja hybridi-autojen myötä jäämässä väistämättä pikku hiljaa historiaan. Meillä voit halutessasi ajaa ajotunnit ja ajokokeen automaattivaihteisella autolla (Huom! Mikäli ajokoe suoritetaan automaattivaihteisella autolla, rajoittuu ajo-oikeus vain automaattivaihteistolla varustettuihin autoihin).

TERVEYSPERUSTEINEN AJOKYVYN ARVIOINTI

Joskus lääkäri tarvitsee asiakkaan ajokykyä arvioidessaan ratkaisunsa tueksi liikenteen asiantuntijan arvion. Teemme terveysperusteisia ajokyvyn arviointeja asiakkaan tarpeen ja lääkärin antaman ohjeistuksen mukaan sekä mm. ammattikuljettajien ajo- ja työkyvyn arviointeja osana asiakkaan kuntoutusprosessia. Ajokyvyn arvioinnista toimitamme lausunnon arviointia pyytäneelle lääkärille sekä pyydettäessä myös asiakkaalle itselleen. Ajo voidaan suorittaa joko manuaali- tai automaattivaihteisella kouluautolla sekä harkinnan mukaan poikkeustapauksissa myös asiakkaan omalla autolla esim. käsihallintalaitteiden vuoksi. Meillä terveysperusteiset ajokyvyn arvioinnit tekee pääsääntöisesti  aiheeseen perehtynyt liikenneopettaja Juha-Matti (Suomen Ajokyvynarvioitsijat ry:n auktorisoima ajokyvynarvioitsija) , jolla on takanaan myös lähihoitajan koulutus.

MOOTTORIPYÖRÄKOULUTUS (A1, A2 ja A)

Iskikö moottoripyöräkuume? Polku uuteen harrastukseen alkaa mukavasti moottoripyöräkurssiltamme! Kurssit pyörivät koko ajokauden ajan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Teoriaopetusta järjestetään tarpeen mukaan.

A1 eli ”kevari”, ikäraja 16 vuotta, pyörä 125 kuutioinen max. 11 kW

A2 eli ”välikoko” tai ”kuristettu”, ikäraja 18 vuotta, pyörä max. 35 kW ja 0,2 kW/kg

A eli ”iso A”, ikäraja 24 vuotta, ei tehorajoja

Kävikö kortti tai pyörä pieneksi? Kasvoiko nälkä syödessä? Meiltä löytyvät myös korotuskoulutukset A1>A2 ja A2>A tarpeen mukaan.

Kortti taskussa mutta ajotuntuma ”pintaruosteessa” ajamattomien vuosien jälkeen? Tervetuloa ruosteenpoistokoulutukseen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

B-KORTTI OPETUSLUVALLA

Oletko hankkimassa ajokorttia opetusluvalla? Meiltä löydät kaikki tarvittavat palvelut opetuslupaopetuksen tueksi! Lakisääteisten EAS- ja RTK-koulutusten lisäksi voit hankkia kauttamme teoriaopiskelumateriaalin sekä halutessasi vaikka yksittäisiä tunteja ajo- ja teoriaopetusta. Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinulle sopiva paketti! p.s. Muistathan, että EAS-koulutus on käytävä ennen opetuksen aloittamista, ellei sinulla ole mitään aikaisempaa ajokorttia!

PIKKU-E (BE)

Joudutko työn tai harrastuksen vuoksi vetämään jarrullista perävaunua? Tällöin B-kortti ei useinkaan riitä! Itsenäiseen BE-kortin suorittamiseen löydät meiltä ohjeet, opiskelumateriaalit ja tarvittaessa perävaunun vuokralle. Onko perävaunujen maailma sinulle outo? Tällöin suosittelemme täydellistä opetuspakettiamme, joka sisältää opiskelumateriaalin lisäksi käsittely- ja liikenneajo-opetusta sekä yhdistelmän käytön tutkinnossa. Tarvittaessa järjestämme myös BE-teoriaopetusta.

RASKAAT LUOKAT

C1-KOULUTUS

Hankitko yli 3500 kiloisen asuntoauton tai kevyen kuorma-auton? Päivittikö työnantaja kalustoa isompaan? C1-kursseja järjestetään kysynnän mukaan, ota yhteyttä ja kysy lisää. C1-kortin suorittaminen on yllättävän edullinen projekti! Kaluston osalta yhteistyökumppaninamme P-K:n Liikennekoulutus Oy.

C-KOULUTUS

Tarvitsetko ajaa järeämpiä autoja? Järjestämme C-kursseja kysynnän mukaan, ota yhteyttä ja kysy lisää. Kursseillamme tavoitteena C-ajo-oikeus ilman perustason ammattipätevyyttä, jolloin ikävaatimus 21 vuotta. Kaluston osalta yhteistyökumppaninamme on Autokoulu Ajoneuvot.

C1E-KOULUTUS

Vedätkö kevytkuorma-autolla jarrullista perävaunua? Tiesithän, että perävaunun suurimman sallitun kokonaismassan ylittäessä 750 kg sinulta vaaditaan tällöin C1E-ajo-oikeus. Järjestämme C1E-koulutusta kysynnän mukaan, ota yhteyttä ja kysy lisää. Kaluston osalta yhteistyökumppanina P-K:n Liikennekoulutus Oy. p.s. Mikäli sinulla on ennestään C1- tai C-ajo-oikeus, voidaan ajo-opetuksessa ja ajokokeessa käyttää asiakkaan omaa soveltuvaa kalustoa.

Taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutus

Järjestämme liikenteen palveluista annetun lain mukaista taksiliikenteen erityisryhmien kuljettajakoulutusta räätälöidysti pienemmille ja isommille ryhmille. Koulutuksesta vastaa liikenneopettaja ja pitkän linjan taksiyrittäjä Jari Meriläinen. Nyt on oikea aika ilmoittautua koulutukseen mukaan!

ILMOITTAUDU KURSSILLE »

OUTOKUMPU »
POLVIJÄRVI »
JUUKA »